Skip to main content
Aanleg, renovatie en beplanten van de tuin

Aanleg en renovatie

Uw tuinontwerp is klaar, het beplantingsplan is compleet, de materialen zijn uitgezocht: het echte werk kan beginnen! Uw tuin kan worden aangelegd. IJsselhovenier verzorgt de complete tuinaanleg kundig en volgens afspraak. Na akkoord op het ontwerp en de offerte wordt er een afspraak gemaakt wanneer we starten met de aanleg van uw tuin.

Leegmaken van de tuin

We beginnen met het leegmaken van de tuin. Dan gaan we het grondwerk uitvoeren: handmatig en/of machinaal wordt uw tuin geschikt gemaakt. Er worden hoogtes in uw tuin aangebracht, het terras of de terrassen worden uitgezet en de borders worden omgespit.

Inrichten van de tuin

Na het grondwerk, leggen we elektra en, indien gewenst, een beregeningsinstallatie aan in uw tuin. Vervolgens gaan we uw tuin bestraten: het terras en de paden worden aangelegd en een eventuele vijver wordt gegraven. Daarna komen desgewenst een prieel of b.v. een hobbykas aan de beurt. Schuttingen en andere tuinafscheidingen, veranda’s, overkappingen, hekken en poorten worden in deze fase in uw tuin geplaatst.

Beplanten van de tuin

Na het bemesten van uw tuin, starten we met de beplanting. Als alle bloemen, planten, struiken, heesters en bomen hun plek in uw tuin hebben gekregen is het tijd voor het gazon. Afhankelijk van uw wensen zaaien we het gazon in of leggen we grasmatten.

Renovatie

In sommige gevallen is het niet nodig om de hele tuin aan te pakken maar kunt u er voor kiezen om gedeelten van uw tuin te vernieuwen b.v. alleen de bestrating of alleen de beplanting. We praten dan over renovatie van uw tuin.

Als de beplanting nog goed is maar de bestrating is verzakt dan kunnen wij die herstellen of vervangen door nieuwe bestrating. Als het net iets anders moet b.v. na een verbouwing dan kunt u ook bij ons terecht en bent u vaak voor een gering bedrag weer blij met uw opgeknapte tuin.

Dit kan ook met beplanting gebeuren. U kunt daarbij denken aan onkruid wieden, het snoeien van bomen en struiken, eventueel struiken verwijderen en nieuwe struiken en bomen planten. Het snoeiafval wordt netjes voor u opgeruimd.

Door samen goed te kijken naar de materiaalkeuze en welke kwaliteit u in uw tuin wenst kunnen we voor iedereen een tuin binnen het gewenste budget maken. U kunt hierbij gebruik maken van de bestaande materialen en daar waar nodig nieuwe materialen aanschaffen.