Skip to main content
Ontwerp, advies, beplantingsplan en offerte

Ontwerp en advies

Uw tuin moet de uitstraling hebben die bij u past. Dit houdt in dat er met u over stijl, vorm en inrichting wordt gesproken zodat er een mooi en passend ontwerp kan worden gemaakt waarbij rekening wordt gehouden met al uw wensen.

In een persoonlijk en geheel vrijblijvend gesprek maken we kennis en kijken we wat uw wensen zijn. Daarbij laten wij u een aantal sfeerimpressies zien om u een idee te geven in welke stijl u uw tuin kunt aanleggen. Na het doorspreken van uw wensen is het zaak om de tuin op te meten. Op basis hiervan kunnen we een offerte en eventueel een (schets)ontwerp maken.

Offerte

De prijs is afhankelijk van veel factoren: de afmetingen van uw tuin, uw persoonlijke wensen en eventuele bouwkundige elementen. Deze worden tijdens dit gesprek met u besproken. Alle ontwerpen worden door IJsselhovenier zelf gemaakt. Dit heeft als voordeel dat als er veranderingen plaatsvinden het ontwerp snel aangepast kan worden. Indien gewenst gaan wij dan verder met het beplantingsplan.

Beplantingsplan

Nadat we een passend ontwerp hebben gemaakt voor uw tuin is het natuurlijk ook belangrijk dat de beplanting voor uw tuin wordt uitgezocht. Er zijn duizenden soorten planten in diverse groepen waar u uit kunt kiezen. Welke soorten zijn geschikt voor uw tuin en welke niet? Welke soorten en groepen vindt u mooi? Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met standplaats (zon of schaduw), hoogte, bloeitijd, kleur etc.

Het is ook mogelijk om uw bestaande planten te laten herschikken en eventuele lege plekken te laten inplanten. Misschien heeft u daar zelf al een plan voor. IJsselhovenier kan dat dan ook voor u regelen. Wij leveren dan de beplanting en vervolgens plaatsen wij die voor u.

Verlichting

Een mooi aangelegde tuin met de juiste buitenverlichting zorgt ook in de avonduren voor een sfeervolle omgeving. Het geeft de mogelijkheid om op bepaalde accenten de nadruk te leggen of om zich te kunnen oriënteren. Ook gaat er een inbraakwerende werking van uit.

IJsselhovenier werkt met in-lite 12 volts verlichting die allen van led lampjes zijn voorzien. Door de led lampjes zijn de kosten zeer laag en de meeste lampen hebben maar 2 tot 4 watt in gebruik. Door in-lite te gebruiken heeft u kwaliteit in huis en u krijgt er 5 jaar garantie op. U kunt de verlichting regelen door middel van een trafo met nachtsensor en tijdklok. De lampen zijn er in verschillende types verkrijgbaar. Kijk voor modellen en meer informatie op www.in-lite.nl

Beregeningssystemen

Voor mooi groen blijvende gazons en prachtig bloeiende borders is de juiste hoeveelheid water op het juiste moment van groot belang. Het gazon heeft evenwel een andere hoeveelheid water nodig dan een border met planten. Vooral in uw vakantie is dit een perfecte oplossing voor het probleem dat er mensen geregeld moeten worden om uw tuin water te geven. U zult geen omkijken meer hebben naar de besproeiing van uw tuin, u hoeft er enkel nog maar van te genieten.

Door het plaatsen van een regensensor kan de beregening bij voldoende natuurlijke neerslag onderbroken worden zodat overbevloeiing voorkomen wordt.

Uiteraard wordt het systeem niet zichtbaar aangelegd. Enkel wanneer uw tuin wordt besproeid, komen de afzonderlijke sproeiers vanzelf uit de grond omhoog om hun werk te doen en verdwijnen ze weer zodra de tuin voldoende is beregend.

Tekening tuinontwerp
IJsselhovenier ontwerpt alle tuinen zelf en houdt rekening met al uw wensen.